2015. május 11., hétfő

Burgonyás pogácsa


Hozzávalók:
  • 50 dkg főtt burgonya (kihűlve, áttörve)
  • 40 dkg vaj
  • 4 dkg só
  • 4 dkg élesztő
  • 2 db tojás sárgája + 1 db egész tojás a lekenéshez
  • 70 dkg liszt
Elkészítés:
  1. A kihűlt és áttört főtt burgonyát, keverjük simára a vajjal és a sóval. Majd dolgozzuk bele a tojássárgáját és az élesztőt. Végül gyúrjuk össze a liszttel.
  2. Két órát,de az a legjobb,ha egy éjszakán keresztül pihentetjük hűtőben. Másnap gyúrjuk simára, és nyújtsuk ki 2-2,5 cm vékonyra.
  3. A tetejét késsel csíkozzuk meg, majd kerek kis kiszúróval szaggassuk ki a pogácsákat. A tetejét kenjük meg egész tojással,és tepsire pakolva szobahőmérsékleten fél órán keresztül pihentessük.
  4. 220-230 előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.
Elkészítési idő:60 perc + pihentetés
Mennyiség:4 fő
Költség: Kb.800 forint


Nincsenek megjegyzések: