Hozzávalók:
- 50 dkg főtt burgonya (kihűlve, áttörve)
- 40 dkg vaj
- 4 dkg só
- 4 dkg élesztő
- 2 db tojás sárgája + 1 db egész tojás a lekenéshez
- 70 dkg liszt
Elkészítés:
- A kihűlt és áttört főtt burgonyát, keverjük simára a vajjal és a sóval. Majd dolgozzuk bele a tojássárgáját és az élesztőt. Végül gyúrjuk össze a liszttel.
- Két órát,de az a legjobb,ha egy éjszakán keresztül pihentetjük hűtőben. Másnap gyúrjuk simára, és nyújtsuk ki 2-2,5 cm vékonyra.
- A tetejét késsel csíkozzuk meg, majd kerek kis kiszúróval szaggassuk ki a pogácsákat. A tetejét kenjük meg egész tojással,és tepsire pakolva szobahőmérsékleten fél órán keresztül pihentessük.
- 220-230 előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.
Elkészítési idő:60 perc + pihentetés
Mennyiség:4 fő
Költség: Kb.800 forint
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése