50dkg friss brokkoli ( lehet mirelit is )
5dkg vaj
1csapott kiskanál só
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1-1 csipetnyi őrölt szerecsendió és ételízesítő
1-1dl tejföl és főzőtejszin
1ek 10%-os ecet
5 egész szem fekete bors
1db babérlevél
4db tojás
5dkg vaj
1csapott kiskanál só
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1-1 csipetnyi őrölt szerecsendió és ételízesítő
1-1dl tejföl és főzőtejszin
A bevert tojáshoz:
só1ek 10%-os ecet
5 egész szem fekete bors
1db babérlevél
4db tojás
A tetejére:
5dkg vékony lapocskára szelt mandulaElkészítés
- Lábosban a vajat fölolvasztjuk,a megtisztított brokkolit hozzáadjuk,1 perc alatt megfuttatjuk,majd kb. 1 liter vízzel fölengedjük.( A víz felét tejjel is helyettesíthetjük. )
- Sóval,borssal,szerecsendióval és ételízesítővel fűszerezzük,nagy lángon fölforraljuk.Ezután lefedjük,kis lángon kb. 10 percig főzzük,majd kissé hűlni hagyjuk,és turmixoljuk.
- A lábasba visszaöntjük,végül a tejszínnel simára kevert tejföllel dúsítjuk.
- A bevert tojáshoz kb. 1 liter vizet fölforralunk,kissé megsózzuk,ecettel,borssal,babérlevéllel ízesítjük.
- A tojásokat egyenként,egy a főzővízbe merített merőkanálba ütjük,és és kis lángon addig főzzük,amíg a tojásfehérje teljesen megkocsonyásodik.Főzés közben a fehérjét óvatosan a tojássárgájára igazítjuk.A vízből kiemeljük ,lecsöpögtetjük,majd rögtön a leveses tányérba rakjuk.
- Közben a mandulát zsiradék nélkül megpirítjuk.Tálaláskor a levest a bevert tojásokra merjük,majd pirított mandulával megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése