2011. július 1., péntek

Angol citromkrémtorta



HOZZÁVALÓK (16 szelethez):
15 dkg szoba-hőmérsékletű vagy margarin + a formához
1 zacskó vaníliás cukor
30 dkg cukor
1 biocitrom reszelt héja
3 tojás
25 dkg liszt + a formához
2 tk sütőpor
6 ek tej
3 tojásfehérje

8 lap vagy 24 g zselatin
750 g tejszín
1 üveg (320 g) lemon curd (delikáteszboltból)
1 ek porcukor
cukorvirág, szeletelt mandula, lime és citrom a díszítéshez

Elkészítése:
1. A vajat kikeverjük a vaníliás cukorral elvegyített 15 dkg cukorral és a citromhéjjal. Egymás után beledolgozzuk a 3 tojást, majd váltogatva belevegyítjük a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. Kikent, liszttel megszórt 26 cm-es, kapcsos tortaformába simítjuk, és a 175 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
2. A 3 tojásfehérjéből csipetnyi sóval és a maradék cukorral kemény habot verünk, és a tortára halmozzuk úgy, hogy a szélén egy 2 cm-es sávot üresen hagyunk. A tortát 15-20 percig sütjük, majd a karima meglazítása után a formában rácsra téve hűlni hagyjuk. Végül félbevágjuk, és az alsó lap köré karimát kapcsolunk.

3. A tejszínt felverjük. Az utasítás szerint feloldott zselatint elkeverjük 4 ek tejszínhabbal, a többi habhoz adjuk, és beleforgatunk 170 g citromkrémet. A massza felét az alsó lapra simítjuk, és rákanalazzuk a maradék krémet. Rásimítjuk a maradék masszát, rátesszük a habcsókos tortalapot, és 3 órára a hűtőbe állítjuk. A karima eltávolítása után meghintjük 1 ek porcukorral, és tetszés szerint díszítjük.

kb. 1 1/2 óra + kb. 3 óra hűtés
kb. 1840 kJ (440 kcal) / szelet

 Recept a Tina Húsvétból.

Nincsenek megjegyzések: