2011. augusztus 2., kedd

Cukkinis - diákcsemegés pizza

  • Szitáljunk 28 dkg lisztet nyújtódeszkára, és nyomjunk a közepébe mélye­dést. Keverjünk 1,8 dl langyos vízbe 1 dkg friss élesztőt és 1 kk cukrot. Ha felfutott, öntsük a mélyedésbe. Sózzuk meg, adjunk hozzá 2 ek olíva­olajat, és dolgozzuk össze a tésztát. Lisztezzünk ki egy tálat, tegyük bele a tésztát, takarjuk le, és pihentessük meleg helyen 3-4 órán keresztül. 
Hozzávalók (4 személyre):
  • 1/2 ek cukor
  • 5 ek olívaolaj
  • oregá­nó
  • 10 dkg sűrített paradicsom
  • 1 db cukkini
  • 20 dkg mozzarella
  • 2 ág bazsa­likom
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 ek re­szelt parmezán
  • 20dkg diákcsemege
  • só,bors

1. Készítsük el a pizzatésztát az alaprecept szerint. Keverjük a paradicsomhoz a cukrot és 2 ek olívaolajat, majd ízesítsük oregánóval.
2. Olajozzunk ki egy tepsit. Nyújtsuk ki a tésztát, és formázzunk belőle két kerek lapot, majd kenjük meg őket a paradicsom­szósszal. Aprítsuk fel a cukkinit és a mozza­rellát, majd felváltva 1sor szeletelt diákcsemegét 1sor cukkinit tegyünk a  pizzára.A tetejére is cukkinit szórjunk,majd a mozzarellát. Sózzuk meg, locsoljuk meg 3 ek olívaolajjal, és szórjuk rá a par­mezánt. Süssük a pizzát 250 fokon 10-15 percig, amíg a tészta aranybarna nem lesz. Szórjuk meg borssal és a lecsipkedett bazsalikomlevelekkel.
Elkészítés: 30 perc, egy adag: 588 kcal
 
Az eredeti recept,csak cukkinivel készül,de mivel én nem vagyok vegetáriánus így bővítettem a recepttúrát egy kis diákcsemegével.Nagyon finom,vékony és puha a tésztája,valamint parmezán helyett füstölt sajttal szórtam meg.

Nincsenek megjegyzések: