2011. augusztus 15., hétfő

Paprikáskrumpli virslivel

Hozzávalók: 
  • 6-8 db burgonya
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 4 pár virsli 
  • 1 db paradicsom
  • 1 db  tv paprika(fehér)
  • piros paprika(csípős/édes nemes)
  • só,bors, olaj, víz
Elkészítés
  1. Olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, majd félrehúzva a tűzről  megszórjuk egy-két evőkanálnyi pirospaprikával.
  2. Miután jól elkeverjük és a paprika feloldódott, majd hozzátesszük a megtisztított és kockára vágott krumplit és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
  3. Hozzáadjuk  kettévágva a paradicsomot és a paprikát,majd  fűszerezzük só, bors ízlés szerint,és fedő alatt 10-15 percig főzzük.
  4. Mikor a krumpli már majdnem megfőtt, beletesszük a karikára vágott virslit  és kb. 5 perc alatt készre főzzük.Lecsó kolbászt,vagy parasztkolbászt is tehetünk bele így még pikánsabb,és finomabb lesz.

Nincsenek megjegyzések: