2011. augusztus 15., hétfő

Sajtos sertés szelet

Hozzávalók:  
  • 4 szelet karaj vagy sertéscomb
  • só, őrölt fekete bors
  • olaj a sütéshez 
  • 10 dkg sajt
Elkészítése:
A sütőt 220 fokra melegítsük be. A húst mossuk meg és töröljük szárazra, sóval, borssal ízesítsük meg. 
Az olajat egy serpenyőbe meg forrósítjuk, és a hús lisztbe mártva mindkét oldalát átsütjük míg meg puhul.A szeleteket vegyük ki és fektessük egymás mellé tűzálló edénybe.
Reszeljük le a sajtot és szórjuk rá a húsok tetejére.
Melegítsük be a sütőt 185-200 fokosra, tegyük az edényt a sütőbe és süssük a húsokat kb 10 percig, amíg a sajt megolvad a tetején és enyhe barna színt nem kap. Burgonyával és vegyes salátával tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések: