25dkg teljes őrlésű rozslisztet
25dkg teljes őrlésű búzalisztet keverőtálba teszünk,
1cs szárított élesztővel gondosan elvegyítjük,
2tk sót
1ek étolajat
kb.375ml langyos vizet adunk hozzá és az egészet gyúrófejjel ellátott keverőgéppel először a
legalacsonyabb ,majd a legmagasabb fokozaton simára eldolgozzuk.
Meleg helyre téve addig kelesztjük,amíg láthatóan megnagyobbodik,majd
a tálból kivesszük és újra átgyúrjuk.A tésztából 12 kerek zsemlét formázunk
ezeket papírral bélelt sütőlemezre tesszük és meleg helyen újra addig
kelesztjük,amíg megnagyobbodnak.
A zsemlék tetejét keresztbe 1cm mélyen bevágjuk,
1 tojássárgáját
1ek vízzel felverünk,
mákkal
köménymaggal
szezámmaggal
tökmaggal megszórjuk.
Felső/alsó lángon 175-200c (előmelegítve).
Légkeveréses sütőnél 150-180c (előmelegítés nélkül).
Gázsütőnél 3-4-es fokozat (előmelegítve)
Sütési idő 20-30 perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése