Hozzávalók
200g háztartási keksz110g dió,durván összeaprítva
110g pisztácia, meghámozva
100g koktélcseresznye,vagy meggy
150g vaj / margarin
3csapott evőkanál porcukor
200g étcsokoládé
Törjük össze a kekszet kis darabokra és tegyük egy nagy tálba. Adjuk hozzá a diót, a pisztáciát és a cseresznyéket,( én meggyel készítettem ) majd keverjük össze alaposan. A többi hozzávalót tegyük egy másik, hőálló tálba és forrásban lévő víz felett olvasszuk fel a csokoládét,cukrot és a margarint.
Keverjük össze a kekszes és a csokis keveréket. Béleljünk ki egy kisebb őzgerincformát folpack-kal, de figyeljünk, hogy a széleknél engedjük túllógni, hogy könnyebb legyen kiszedni a tortát. A masszát öntsük a tálba és tegyük be a hűtőbe. Miután megszilárdult, felszeletelhetjük.
Ez a torta légmentesen záródó edényben néhány napig kiválóan eltartható
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése