2012. április 4., szerda

Túrós muffin vaníliakrémmel


  • Elkészítés: 45 perc, 8 darabhoz

1. Szitáljunk tálba 20 dkg lisztet és 1/2 csomag sütőport, és adjunk hozzá 10 dkg mazsolát. Keverjünk habosra 2 db tojást 10 dkg cukorral és 1 dl olajjal. Dolgozzuk össze 25 dkg túróval, 1 csomag vaníliás cukorral, és forgassuk össze a sütőporos-mazsolás liszttel.
2. Béleljünk ki egy muffin sütő formát 8 db papírkosárkával, és adagoljuk bele a masszát. Süssük 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig. Ha elkészült, vegyük ki, és hagyjuk kihűlni.
3. A krémhez keverjünk habosra 4 db tojássárgáját 7,5 dkg porcukorral és 1 tk étkezési keményítővel. Állítsuk gőz fölé, és folyamatosan kevergetve öntsünk hozzá 1 l tejet és 1 csomag vaníliás cukrot. Főzzük sűrű krémmé, végül ízesítsük 4 ek rummal. Kínáljuk a muffin mellé.



Recept forrás: Blikk Nők Konyha 

Nincsenek megjegyzések: