2012. április 5., csütörtök

Narancsos madártej




Hozzávalók
8dl tej
2dl narancslé
5cl narancs szörp
4db tojás
5dkg +1púpos ek cukor
2ek liszt
Elkészítés
A tejet felforraljuk és evőkanállal beleszaggatjuk a 4 tojás felvert habját.
A megfőtt galuskákat szitára téve lecsepegtetjük.
Habosra keverjük a 4 tojássárgáját 5dkg cukorral 2ek liszttel,majd felengedjük 2dl narancslével és azzal a tejjel amelyben a habgaluskák főttek.
Habverővel kevergetve gőzön sűrű krémmé főzzük,majd gőzről levéve elkeverjük 5cl narancs szörppel.
A krémet mély tálba vagy fagylaltos kehelybe öntjük és a tetejére tesszük a habgaluskákat,narancs szelettel díszítjük és jégbe hűtve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: