2012. április 17., kedd

Kukoricás kenyér








Hozzávalók: ( 80dkg-os kenyérhez )
22,5dkg kukoricaliszt
37,5dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1tk só
2dl tej
1,5dl langyos víz
1tk cukor
kb. 2dkg élesztő
1ek étolaj
liszt a dagasztáshoz
zsír a tepsihez
Elkészítés:
  1. A kukorica és a teljes kiőrlésű búzalisztet tálba tesszük és rászórjuk a sót.A tejet a cukorral meglangyosítjuk és feloldjuk benne az élesztőt.Az olajjal együtt a liszthez adjuk.Majd hozzáadjuk a langyos vizet és sima tésztát gyúrunk.Letakarva 1órát kelesztjük.
  2. A tésztát kevés lisztel átgyúrjuk és ovális cipót formázunk.Kizsírozunk egy tepsit és rátesszük a cipót.Letakarva tovább 30 percig kelesztjük.
  3. A sütőt 190c-ra melegítjük.A kenyeret a sütőben ( középen, légkeverésesnél 170c ) 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Elkészítési idő:20 perc
Pihentetés:1 1/2 óra
Sütési idő:35-40 perc
Ez a kenyér kenyérsütő gépben is elkészíthető.


Nincsenek megjegyzések: