3 db tojás
9 dkg cukor
só
8 dkg liszt
1 tk sütőpor
vaj a formához
porcukor a szóráshoz
A töltelékhez:
50 dkg túró
25 dkg mascarpone
2 csomag habfixáló
7,5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
30 dkg friss málna
Elkészítés:
1. Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját keverjük habosra a cukorral, a fehérjét pedig verjük kemény habbá egy csipet sóval. Óvatosan forgassuk össze a kétféle masszát a liszttel és a sütőporral.
2. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, kenjük meg vajjal, majd simítsuk bele a tésztát. Süssük 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig. Szórjunk meg egy konyharuhát porcukorral. Borítsuk rá a tésztát, majd távolítsuk el róla a sütőpapírt, és a konyharuha segítségével óvatosan tekerjük.
3. A töltelékhez keverjük simára a mascarponét és a túrót. Egy másik tálban vegyítsük össze a habfixálót, a cukrot és a vaníliás cukrot. Kis adagokban adjuk a mascarponés túróhoz, végül forgassuk bele a málnát is.
4. Tekerjük ki a roládot, és töltsük meg a krémmel. A konyharuha segítségével ismét tekerjük fel szorosan, majd tegyük a hűtőbe legalább 1 órára. Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral. Kínálhatunk mellé friss tejszínhabot.
Recept forrás:Blikk Nők Konyha
2. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, kenjük meg vajjal, majd simítsuk bele a tésztát. Süssük 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig. Szórjunk meg egy konyharuhát porcukorral. Borítsuk rá a tésztát, majd távolítsuk el róla a sütőpapírt, és a konyharuha segítségével óvatosan tekerjük.
4. Tekerjük ki a roládot, és töltsük meg a krémmel. A konyharuha segítségével ismét tekerjük fel szorosan, majd tegyük a hűtőbe legalább 1 órára. Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral. Kínálhatunk mellé friss tejszínhabot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése