2012. július 3., kedd

Málnás piskótarolád


málnás piskótarolád
Hozzávalók:
 3 db tojás
 9 dkg cukor
 só
 8 dkg liszt
 1 tk sütőpor
 vaj a formához
 porcukor a szóráshoz

 A töltelékhez:  
50 dkg túró 
25 dkg mascarpone 
 2 csomag habfixáló 
 7,5 dkg cukor 
 1 csomag vaníliás cukor 
30 dkg friss málna 
  Elkészítés:
1. Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját keverjük habosra a cukorral, a fehérjét pedig verjük kemény habbá egy csipet sóval. Óvatosan forgassuk össze a kétféle masszát a liszttel és a sütőporral.
2. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, kenjük meg vajjal, majd simítsuk bele a tésztát. Süssük 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig. Szórjunk meg egy konyharuhát porcukorral. Borítsuk rá a tésztát, majd távolítsuk el róla a sütőpapírt, és a konyharuha segítségével óvatosan tekerjük.


3. A töltelékhez keverjük simára a mascarponét és a túrót. Egy másik tálban vegyítsük össze a habfixálót, a cukrot és a vaníliás cukrot. Kis adagokban adjuk a mascarponés túróhoz, végül forgassuk bele a málnát is.
4. Tekerjük ki a roládot, és töltsük meg a krémmel. A konyharuha segítségével ismét tekerjük fel szorosan, majd tegyük a hűtőbe legalább 1 órára. Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral. Kínálhatunk mellé friss tejszínhabot.


Recept forrás:Blikk Nők Konyha

Nincsenek megjegyzések: