2012. december 11., kedd

Meggyes-diós muffin

Hozzávalók:

  • másfél bögre liszt
  • 1 bögre meggy  / lehet friss - mirelit gyümölcs,vagy befőtt /
  • fél bögre vaníliás porcukor
  • fél bögre durvára vágott dió
  • 1 bögre tej
  • 2 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 mokkáskanál sütőpor
 Elkészítés:
  1.  A vajat hagyd megpuhulni szobahőmérsékleten, majd keverd össze a porcukorral és a tejjel, valamint a tojással. Keverd össze a lisztet a sütőporral, majd állítsd össze a tésztát.Lágynak kell lennie, ha nem az, akkor tegyél bele egy kevés tejet.
  2. Csepegtesd le a meggyet, és a durvára vágott dióval keverd a tésztához. Ha mirelitet használsz, olvaszd ki, mert annyira lehűtheti a tésztát, hogy belül lassan sül, kívül viszont megég.
  3. Kanalazd muffin formákba a tésztát, majd előmelegített sütőben közepes lángon süsd meg a sütiket.
Recept forrása:Femina

Nincsenek megjegyzések: