2015. augusztus 31., hétfő

Almás sorbet



Hozzávalók: 
  • 4 darab alma
  • fél citrom
  • 2,5 dl víz
  • 5 evőkanál cukor
  • fahéj

Elkészítés
  1. A cukorból és a vízből főzzünk szirupot, majd hűtsük le. Készítsünk elő egy tálban hideg vizet, facsarjuk bele a fél citromot. 
  2. Az almákat hámozatlanul vágjuk kockákra, és azonnal tegyük a citromos vízbe, hogy ne barnuljanak meg.
  3.  Szűrjük le a gyümölcsöt, adjuk hozzá a kihűlt cukorszirupot, majd botmixerrel turmixoljuk le. Ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis citromot. A hideg alapot fagylaltgépben készítsük el, vagy 4-5 órára tegyük a mélyhűtőbe, ez utóbbi esetben félóránként alaposan kavarjuk át.


Elkészítési idő: kb. 30 perc + fagyasztás
Mennyiség: 4 fő
Költség: kb. 400 ft

Nincsenek megjegyzések: