Hozzávalók:
- 4 darab alma
- fél citrom
- 2,5 dl víz
- 5 evőkanál cukor
- fahéj
Elkészítés
- A cukorból és a vízből főzzünk szirupot, majd hűtsük le. Készítsünk elő egy tálban hideg vizet, facsarjuk bele a fél citromot.
- Az almákat hámozatlanul vágjuk kockákra, és azonnal tegyük a citromos vízbe, hogy ne barnuljanak meg.
- Szűrjük le a gyümölcsöt, adjuk hozzá a kihűlt cukorszirupot, majd botmixerrel turmixoljuk le. Ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis citromot. A hideg alapot fagylaltgépben készítsük el, vagy 4-5 órára tegyük a mélyhűtőbe, ez utóbbi esetben félóránként alaposan kavarjuk át.
Elkészítési idő: kb. 30 perc + fagyasztás
Mennyiség: 4 fő
Költség: kb. 400 ft
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése