2015. augusztus 5., szerda

Céklás csokis süti




Hozzávalók:

20 dkg vaj
20 dkg csokoládé
15 dkg cukor
4 tojás
15 dkg liszt
1 ek. cukrozatlan kakaópor
1 tk. sütőpor
csipet só
1 mk. őrölt fahéj
25 dkg nyers cékla

Elkészítés

  1. A megmosott és megtisztított céklát reszeljük le. Míg reszeljük, pont bemelegszik a sütő, amit 180 fokra állítsunk.
  2. A vajat tegyük egy tálba az összetört csokival, és olvasszuk össze.
  3. A cukrot keverjük habosra a tojásokkal, adjuk hozzá a lisztet, a sót, a kakaóport, a sütőport, a fahéjat, a vajas csokit, és a céklát.
  4. Egy 20×30 cm-es a tepsi alját béleljük ki sütőpapírral, és simítsuk bele a tésztát. Kb. 30-40 perc alatt sül meg, tűpróbával ellenőrizzük elkészültét.
  5. Ha kihűlt, csokival spiccelhetjük vagy porcukorral szórjuk és kis kockákra vágva tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: