2015. július 28., kedd

Céklaleves joghurtosan




Hozzávalók
  • 4 db cékla
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 késhegynyi őrölt fekete bors
  • 1 mokkáskanál reszelt torma
  • 1 mokkáskanál citromlé
  • ízlés szerint só
  • 1 kispohár natúr joghurt + 1 a tálaláshoz
Elkészítés
  1. A négy közepesen nagy céklát meghámozzuk, és szeletekre vagy kockára vágjuk. Leöntjük 1 liter vízzel, felforraljuk és leszűrjük,majd a levét félre tesszük.
  2. A céklát turmixgépbe rakjuk,megsózzuk és tetszés szerint fűszerezzük borssal,őrölt köménymaggal. Szórjunk a levesbe egy kevés reszelt tormát, és öntsünk hozzá 1 kávéskanál citromlevet és a joghurtot,majd adjunk hozzá a leszűrt léből kb. fél litert.
  3. Turmixoljuk alaposan össze.Ha nagyon sűrű akkor hígíthatjuk a leszűrt cékla levével.Tálaláskor joghurttal díszítjük.
 
 
 
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Mennyiség: 4 fő
Költség: kb. 600 ft


Nincsenek megjegyzések: