Hozzávalók ( 10 db )
- 50 dkg finomliszt
- 1 teáskanál só
- 3,5 dl tej
- fél teáskanál cukor
- 3,5 dkg élesztő
- 1 evőkanál étolaj
- 2 - 2 dkg szezám,len.köménymag,és mák
Elkészítés
- A lisztet egy nagy tálba tesszük és rászórjuk a sót.A tejet a cukorral megmelegítjük és feloldjuk benne az élesztőt,és a liszthez adjuk.Majd,beletesszük az egy evőkanál étolajat.Mindebből kemény,rugalmas tésztát gyúrunk.Meghintjük lisztel és letakarva 2 órát kelesztjük.
- A magvakat külön - külön lapos tányérra szórjuk.A megkelt tésztát egy kis lisztel jól átgyúrjuk. Kb. 10 db mandarin méretű kerek zsemlét formázunk a tésztából,majd zsírpapírral kibélelt sütőlemezre téve,a zsemléket keresztbe bevágjuk és 30 percig pihentetjük.
- Sütőt közben 200 fokra melegítjük.Sütés előtt a zsemléket tejjel lekenjük és különböző magvakat szórunk rá,majd hideg vízzel lepermetezzük.Légkeveréses sütőben 20 - 25 perc alatt arany sárgára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése