Hozzávalók:
- 70 dkg eper
- 25 dkg babapiskóta
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 3 tojás
- 1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
- Az epret jól mossuk meg, majd csepegtessük le, és vágjuk ketté. A felét botmixerrel pürésítjük, keverjük hozzá fél deci vizet és egy teáskanál citromlevet, majd forraljuk fel.
- A krémhez a mascarponét dolgozzuk habosra a cukorral, és egyesével tegyük hozzá a tojások sárgáját. Verjük fel a tojásfehérjét, és óvatosan forgassuk össze a krémmel.
- Egy tál aljába rakunk egy sor babapiskótát, kenjük rá az epres szószt és a mascarponés krém felét. Tegyük rá az epret, majd pakoljuk rá a megmaradt piskótát. A tetejére krém kerül, majd díszítsük a megmaradt eperrel.
- Tegyük legalább négy órára, a hűtőbe, de a legjobb, ha egy éjszakán át pihentetni. Tálalás előtt díszíthetjük mentával, de el is hagyható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése