2019. június 23., vasárnap

Epres tiramisu









Hozzávalók:
  • 70 dkg eper
  • 25 dkg babapiskóta
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál citromlé

Elkészítés:

  1. Az epret jól mossuk meg, majd csepegtessük le, és vágjuk ketté. A felét botmixerrel pürésítjük, keverjük hozzá fél deci vizet és egy teáskanál citromlevet, majd forraljuk fel. 
  2. A krémhez a mascarponét dolgozzuk habosra a cukorral, és egyesével tegyük hozzá a tojások sárgáját. Verjük fel a tojásfehérjét, és óvatosan forgassuk össze a krémmel.
  3. Egy tál aljába rakunk egy sor babapiskótát, kenjük rá az epres szószt és a mascarponés krém felét. Tegyük rá az epret, majd pakoljuk rá a megmaradt piskótát. A tetejére krém kerül, majd díszítsük a megmaradt eperrel. 
  4. Tegyük legalább négy órára, a hűtőbe, de a legjobb, ha egy éjszakán át pihentetni. Tálalás előtt díszíthetjük  mentával, de el is hagyható.





Nincsenek megjegyzések: