Hozzávalók:
- 8 db zsemle
- 40 dkg Sárgabarack lekvár vagy szilva lekvár
Tejes massza:
- 7 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
- 1 db narancs reszel héja
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 db tojássárgája
- 25 dkg cukor
Töltelék:
- 6 db alma / reszelve /
- fahéj
- 15 dkg darált dió
- 5 dkg cukor
Hab:
- 5 db fehérje
- 5 dkg cukor
- 2 ek lekvár
Elkészítés:
- A zsemléket 1cm vastagságura szeleteljük, a tejbe tesszük a lereszelt narancs és citrom héjat, valamint a vaníliás cukrot és felforraljuk. A cukrot a tojások sárgájával jól kikeverjük, és lassan hozzáadjuk a forralt tejet is ezt közben habverővel elkeverjük.
- Egy tepsit kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával. A zsemlék felét a tejes masszába mártjuk és a tepsibe sorba helyezzük, erre tesszük a reszelt almát megszórunk fahéjjal. Megkenjük lekvárral, és megszórjuk darált dióval, amit elkevertünk cukorral, majd a zsemlék másik felét is a tejes masszába mártva ráhelyezzük.
- Ezt is meg kenjük lekvárral, betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 30 percre.A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, és a megsült, forró lekváros zsemle tetejére kenjük, elsimítjuk rajta és vissza esszük a sütőbe 5 - 10 pecre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése