2019. június 23., vasárnap

Máglyarakás






Hozzávalók:
  • 8 db zsemle
  • 40 dkg Sárgabarack lekvár vagy szilva lekvár
Tejes massza:
  • 7 dl tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 db narancs reszel héja
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 db tojássárgája
  • 25 dkg cukor
Töltelék:
  • 6 db alma / reszelve /
  • fahéj
  • 15 dkg darált dió
  • 5 dkg cukor
Hab:
  • 5 db fehérje
  • 5 dkg cukor
  • 2 ek lekvár
Elkészítés:
  1. A zsemléket 1cm vastagságura szeleteljük, a tejbe tesszük a lereszelt narancs és citrom héjat, valamint a vaníliás cukrot és felforraljuk. A cukrot a tojások sárgájával jól kikeverjük, és lassan hozzáadjuk a forralt tejet is ezt közben habverővel elkeverjük.
  2. Egy tepsit kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával. A zsemlék felét a tejes masszába mártjuk és a tepsibe sorba helyezzük, erre tesszük a reszelt almát megszórunk fahéjjal. Megkenjük lekvárral, és megszórjuk darált dióval, amit elkevertünk cukorral, majd a zsemlék másik felét is a tejes masszába mártva ráhelyezzük.
  3.  Ezt is meg kenjük lekvárral, betesszük a 180 fokra előmelegített  sütőbe 30 percre.A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, és a megsült, forró lekváros zsemle tetejére kenjük, elsimítjuk rajta és vissza esszük a sütőbe 5 - 10 pecre.


Nincsenek megjegyzések: