2011. november 8., kedd

Krémsajtos csirkerolád|


Hozzávalók (4 személyre):
1 apró vöröshagyma, 5-5 ág kakukkfű és petrezselyemzöld, 10 dkg natúr krémsajt, 4 szelet csirkemellfilé, 3-4 ek olívaolaj, 2,5 dl zöldségleves, 2,5 dl tej, 15 dkg hosszú szemű rizs, 1 sárgarépa, 25 dkg cukkini, 2 ek ételsűrítő, só, bors, fogvájó
Forrás: archív
Elkészítése:
1. A hagymát apróra felkockázzuk. A zöldfűszereket felaprítjuk, majd a krémsajtba vegyítjük. A kiklopfolt hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, megkenjük a krémsajttal és feltekerjük. Fogvájóval összetűzzük, a felhevített olajon megpirítjuk. Kivesszük, és a visszamaradt forró zsiradékban megpároljuk a hagymát. Felöntjük a levessel meg a tejjel, beletesszük a tekercseket, és fedő alatt kb. 20 perc alatt megfőzzük.
2. Közben a rizst forrásban lévő, sós vízben kb. 15 percig pároljuk. A répát meg a cukkinit apróra kockázva a rizshez adjuk, és további kb. 5 percig együtt pároljuk. Az ételsűrítőt a mártásba keverjük, majd kb. 2 percig főzzük. A tekercseket felszeleteljük, aztán a mártással meg a rizzsel tányérokra tálaljuk. Petrezselyemzölddel és kakukkfűvel díszítve kínáljuk.
Elkészítési idő kb. 35 perc, kb. 1680 kJ (400 kcal) / adag.
Recept forrás: Pink

Nincsenek megjegyzések: