2011. november 8., kedd

Sonkás karalábé - krémleves

Hozzávalók (4 személyre):
3-4 karalábé (kb. 75 dkg), 50 dkg burgonya, 1 vöröshagyma, 1 ek vaj vagy margarin , 1 l húsleves, 6 vékony szelet füstölt sonka, 1 1/2 ek pesto (üveges), 100 g tejszín, só, bors, 1-2 ág petrezselyemzöld, folpak
Forrás: Fotolia

Elkészítése:
1. A karalábét meg a burgonyát meghámozzuk. Az egyik karalábéból kis golyókat kanyarítunk ki, a többit a burgonyával együtt felkockázzuk. A vöröshagymát is kockákra vágjuk, majd a felhevített vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a zöldségkockákat, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a levessel. Fedő alatt kb. 30 percig főzzük.
2. Közben a sonkát 2 sorban egymást kissé fedve folpakra fektetjük, és megkenjük 1 ek pestóval. A folpak segítségével feltekerjük, és rövid időre a mélyhűtőbe tesszük.
3. A karalábégolyókat forrásban lévő, sós vízben kb. 8 perc alatt megfőzzük. A maradék pestót a levesbe vegyítjük, majd rúdmixerrel pépesítjük, és a tejszínnel gazdagítjuk. Sóval, borssal ízesítjük A sonkatekercset felkarikázzuk. A levest 4 tálba merjük, és a karalábégolyókkal, a sonkakarikákkal meg petrezselyemzölddel kínáljuk. Ciabatta illik hozzá.
Elkészítési idő kb. 1 óra.
Recept forrása:Fotolia

Nincsenek megjegyzések: