2011. november 8., kedd

Kókuszhabos almás süti

alma



Elkészítés: 55 perc, 20 darabhoz, egy darab: 334 kcal
1. Hámozzunk meg, negyedeljünk, magozzunk ki, majd szeleteljünk fel 1,5 kg almát. Locsoljuk meg 1 ek citromlével.
2. Keverjünk habosra 20 dkg puha, felkockázott vajat, 12,5 dkg porcukrot, 2 csomag vaníliás cukrot, 1 csipet sót, 1 db tojást és 3 db tojássárgáját. Dolgozzunk bele 35 dkg lisztet és 1/2 csomag sütőport, majd 1,5 dl tejet, 2 ek citromlevet és 7 dkg kókuszreszeléket.
3. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy tepsit. Simítsuk bele a tésztát, szórjuk meg 10 dkg őrölt mandulával, tegyük rá szorosan egymás mellé az almaszeleteket, és szórjuk meg 10 dkg cukorral. Süssük 190 fokra előmelegített sütőben 15 percig.
4. A 3 db tojásfehérjét verjük lágy habbá 1 csipet sóval, majd adjunk hozzá 12,5 dkg porcukrot, és verjünk belőle kemény habot. Keverjünk bele 4 ek citromlevet és 8 dkg kókuszreszeléket. 15 perc elteltével vegyük ki a süteményt, és simítsuk rá a kókuszos tojáshabot. 180 fokon süssük további 20-25 percig. •


Recept forrása: Blikk Nők Konyha

Nincsenek megjegyzések: