2011. december 26., hétfő

Mézes babapiskótás

Mézes laphoz:
1db tojás

5dkg vaj
15dkg kristálycukor
2ek méz
5ek tej
Ezeket 2 percig főzzük,tűzről levéve beleteszünk 1ek kakaóport,40dkg lisztet,melyhez 1cs sütőport keverünk.Tésztává dolgozzuk,2 lapot  ( kb.25x30cm ) formálunk belőle és sütőpapíros tepsin világosra sütjük.
Töltelék:
6dl tej,2cs vanília pudingpor.Ezt szokásos módon összefőzzük.
20dkg vajat,20dkg porcukorral kikeverünk és a kihűlt pudinggal összekeverjük.
20dkg babapiskóta,1db meggy aroma,kb.2dl tej,5cl rum.
Egy tálba összekeverjük a tejet egy kis rummal,és meggyaromával,amibe majd belemártogatjuk a babapiskótát.
Az egyik lapot megkenjük a krém felével,majd a babapiskótát belemártjuk egyenként a rumos meggyaromás tejbe,és kirakjuk vele a krémmel megkent lapot.Majd újra a krém következik,és erre a másik mézes lap.A tetejét áthúzzuk olvasztott csokoládéval,és hűtőbe téve másnap szeleteljük.
Nagyon finom és mutatós sütemény.
Recept forrása:Andi konyhája


Nincsenek megjegyzések: