Hozzávalók:
A külsejéhez:2ek rum,5dkgkeserű kakaópor,30dkg darált dió,15dkg porcukor,kb.1-2ek tej,darált keksz.
A belsejéhez:10dkg margarin,10dkg kókuszreszelék,10dkg porcukor.
A forgatáshoz:10dkg kókuszreszelék.
A díszítéshez:15-20 szem fél dióbél.
Elkészítés:
Először a belsejéhez valókat gyúrjuk össze,és 15-20 egyforma kis golyót formálunk belőle.15-20 percre a mélyhűtőbe tesszük,hogy formáját megtartsa.
A külsejéhez valókat szintén összedolgozzuk,a tej mennyisége attól függ,mennyit vesz fel a tészta.Ha esetleg lágy lenne a massza nyugodtan lehet tenni hozzá darált kekszet.Majd nedves kézzel 15-20 egyforma gombócot formálunk belőle.Két tenyerünk között egyenként kissé ellapítjuk,és a közepébe egy kókuszos gombócot teszünk,majd újra össze gömbölygetjük ugyanúgy mint amikor szilvás gombócot készítünk. kókuszreszelékbe megforgatjuk,végül hűtőszekrényben vagy mélyhűtőbe dermedni hagyjuk.Tálaláskor forró vízbe mártott késsel félbevágjuk,és 1-1 negyed dióval díszítjük.
A külsejéhez:2ek rum,5dkgkeserű kakaópor,30dkg darált dió,15dkg porcukor,kb.1-2ek tej,darált keksz.
A belsejéhez:10dkg margarin,10dkg kókuszreszelék,10dkg porcukor.
A forgatáshoz:10dkg kókuszreszelék.
A díszítéshez:15-20 szem fél dióbél.
Elkészítés:
Először a belsejéhez valókat gyúrjuk össze,és 15-20 egyforma kis golyót formálunk belőle.15-20 percre a mélyhűtőbe tesszük,hogy formáját megtartsa.
A külsejéhez valókat szintén összedolgozzuk,a tej mennyisége attól függ,mennyit vesz fel a tészta.Ha esetleg lágy lenne a massza nyugodtan lehet tenni hozzá darált kekszet.Majd nedves kézzel 15-20 egyforma gombócot formálunk belőle.Két tenyerünk között egyenként kissé ellapítjuk,és a közepébe egy kókuszos gombócot teszünk,majd újra össze gömbölygetjük ugyanúgy mint amikor szilvás gombócot készítünk. kókuszreszelékbe megforgatjuk,végül hűtőszekrényben vagy mélyhűtőbe dermedni hagyjuk.Tálaláskor forró vízbe mártott késsel félbevágjuk,és 1-1 negyed dióval díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése