2011. december 26., hétfő

Gyömbéres mézes-mogyorós keksz

Hozzávalók
17dkg liszt
1tk őrölt gyömbér
1tk őrölt fahéj
6dkg vaj ( hidegen felkockázva )
10dkg méz
1 tojássárgája
1/4 tk szódabikarbóna
csipet só
10dkg pörkölt sótlan mogyoró
10dkg ét,tej vagy fehér csoki
Elkészítés
A lisztet,szódabikarbónát,sót,és a fűszereket egy tálba mérjük,majd a vajat is hozzáadjuk,elmorzsoljuk a lisztes keverékkel.Hozzáadjuk a mézet,a tojássárgáját és jól összedolgozzuk,míg szilárd tésztát nem kapunk.Folpackba csomagoljuk és fél órára,vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.Ezután előmelegítjük a sütőt 180 fokra,majd a tésztát lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk és kekszkiszúrókkal külömböző formákat szaggatunk belőle és sütőpapíros tepsire helyezzük őket.Ezt követően 8-10 percig sütjük.Figyelni kell kb. 8 perctől,ha pirulni kezd a kekszek széle akkor kész.Miután a kekszek kihűltek,olvasztott csokoládéba mártjuk majd durvára vágott mogyoróba forgatjuk.



Nincsenek megjegyzések: