2011. október 18., kedd

Magyaros krumplileves

Hozzávalók: 
30dkg füstölt kolbász vagy lecsókolbász
1 szál sárgarépa
1szál fehérrépa
3-4 közepes hámozott krumpli
1 szál zellerlevél
3 kis fakanál liszt
2ek olaj
1ek pirospaprika
1 kis fej vöröshagyma
ízlés szerint só
 Elkészítés 
  1. Kb. 1,5-2 liter vizet forralunk egy fazékban.A forró vízbe rakjuk a felkarikázott füstölt kolbászt,majd beletesszük a sárgarépát,fehérrépát felkockázva,a közepes nagyságú meghámozott, felkockázott krumplit,valamint a zellerlevelet. 
  2. Mikor minden megpuhult 3 kis fakanál lisztből híg rántást készítünk,majd lehúzva a tűzről bele reszelünk egy kis fej  vöröshagymát ( a forró rántásban az  megsül ), majd beleszórunk egy evőkanál pirospaprikát.Felengedjük hideg vízzel,és a leveshez öntjük.Aki szereti,erős paprikát is tehet bele.Összeforraljuk és lehet tálalni.



Nincsenek megjegyzések: