2011. október 2., vasárnap

Emeletes élvezet

ELKÉSZÍTÉS
1. réteg : 40 dkg darált  keksz, 7 dkg lágy margarin, 7 dkg porcukor, kevés tej ( kb:1,5 - 2 dl )
A darált  kekszet az átszitált  porcukorral, a margarinnal és a fokozatosan hozzáadott tejjel  gyúrjuk össze úgy, hogy egy linzertészta keménységű masszát kapjunk. Egy tepsit szórjunk meg egy kevés darált keksszel, hogy a massza majd ne ragadjon bele.

2. réteg : 25 dkg túró, 10 dkg porcukor ( vagy ízlés szerinti mennyiség ), 2 dl habtejszín, 1 csomag vaníliás cukor.
A túrót keverjük össze a két fajta cukorral. A tejszínt verjük kemény habbá és keverjük hozzá a túrót, majd simítsuk a kekszre.

3. réteg : 2 cs. Aranka vaníliás krémpor, 4 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor
A 2 csomag krémport a tejjel gépi habverővel verjük keményebb krémmé. Minél tovább verjük a habverővel, annál keményebb krém lesz belőle. ( én is kb. 10 – 12 percig vertem a habverőmmel ) Ezt simítsuk a túrókrémre.

4. réteg : 2 dl habtejszín, 5 dkg porcukor
A tejszín verjük fel a porcukorral és kenjük a vaníliás krémre. Tetejére csokoládét reszeltem,de tortadarával is meg szórhatjuk.




Fogyasztásig tegyük hűtőbe.

Nincsenek megjegyzések: