2011. október 13., csütörtök

Diókrémes teasütemény



Hozzávalók (28 darabhoz):
A tésztához:
250 g margarin
250 g liszt
200 g porcukor
150 g kókuszreszelék
A diós krémhez:
2 db tojásfehérje
80 g kristálycukor
40 g dióbél,vagy pörkölt sótlan mogyoró
100 g vaj
1 tasak vaníliás cukor
50 g fehér,vagy étcsokoládés tortabevonó

Elkészítése:
1. A margarint vágjuk kisebb darabokra, szórjuk rá a porcukrot, a lisztet és a kókuszreszeléket. Az egészet gyúrjuk tésztává, majd pihentessük 30 percig a hűtőben. Ezután nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagságúra, és kiszúróval szaggassunk ki belőle ovális lapokat.
2. A kiszaggatott tésztát tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe, 180 fokon süssük 20 percig, majd hagyjuk kihűlni.
3. A töltelékhez a tojásfehérjét vízgőz felett verjük fel a cukorral. A diót daráljuk le, és zsiradék hozzáadása nélkül pirítsuk meg egy serpenyőben. A puha vajat keverjük ki a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a tojásfehérjehabot és a diót is.

4. A tésztalapok felét kenjük meg a krémmel, majd tapasszunk rájuk 1-1 üres darabot. Tegyük be a sütiket a hűtőbe, hogy a krém megkössön. A tortabevonót olvasszuk meg, töltsük vékony csöves nyomózsákba, és díszítsük ki vele a süteményeket.
Ezt a receptet a Blikk Nők konyhája magazinban találtam.
Elkészítési idő: 60 perc + pihentetés

Nincsenek megjegyzések: