2011. október 3., hétfő

Barackos-tejszínes rolád


desszert
Hozzávalók (12 szelethez):
A tésztához:
4 db tojás
120 g porcukor
120 g finomliszt + a konyharuhára
A töltelékhez:
500 ml habtejszín
2 tasak habfixáló
20 g cukor
3 db meghámozott, kimagozott őszibarack,vagy konzerv őszibefőtt
A díszítéshez:
100 g reszelt étcsokoládé

Elkészítése:
A tojásokat válaszd szét. A sárgájukat keverd habosra a cukor felével, a fehérjékből pedig verj habot a maradék cukorral. Óvatosan forgasd össze a kétféle masszát, majd szitáld hozzá, és vegyítsd bele a lisztet. A tésztát öntsd sütőpapírral kibélelt tepsibe, és süsd 12 percig a 200 fokra előmelegített sütőben. Ezután borítsd ki egy belisztezett konyharuhára és óvatosan vedd el róla a sütőpapírt.
A tejszínt keverd össze a cukorral és a habfixálóval, majd kézi robotgéppel verd fel. A tejszín 2/3-át oszd el a tésztán, aztán rakd rá a felaprított barackot is, és a rövidebb oldalánál kezdve óvatosan tekerd fel a lapot, ügyelve arra, hogy ne törjön el. Ha kész, csomagold alufóliába, és legalább 1 órára tedd be a hűtőbe, így a formája is megmarad, és össze is áll.
Miután kivetted a hűtőszekrényből, óvatosan fejtsd le róla a fóliát, kend meg a maradék tejszínhabbal, végül szórd meg a reszelt csokival!

Elkészítési idő: 50 perc + hűtés
Tipp: Tejszín helyett vaníliapudinggal töltve is elkészítheted.
recept forrás:Blikk nők konyha

Nincsenek megjegyzések: