2011. október 18., kedd

Minestrone leves





Hozzávalók:
10 dkg zellerszár
1 fej
vöröshagyma
1 szál póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 zöldpaprika
4 szál
sárgarépa
2 szál petrezselyemgyökér
10dkg paradicsompüré
1-2 paradicsom
10 dkg burgonya
1 fej kelkáposzta
15dkg spagetti
4 evőkanál olaj
1.5 liter víz vagy erőleves
Só, bors,
bazsalikom, tálaláshoz parmezán sajt
A felaprított hagymát, fokhagymát, felkarikázott pórét és
zellerszárat az olajon 5 percig üvegesre pároljuk, és egy picit megsózzuk.
Ezután hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, kockára
vágott burgonyát, káposztát,a paradicsomot a paradicsompürét és
felöntjük vízzel vagy erőlevessel, egy kicsit megsózzuk, borsozzuk.Amikor a zöldségek megpuhultak belefőzzük a spagettit.Még 10 percig főzzük és kész is.
A levest bazsalikommal is fűszerezhetjük ízlés szerint,
valamint tálaláskor reszelt parmezánnal szórhatjuk meg a tetejét.

Nincsenek megjegyzések: