- 35dkg vaj
- 40dkg porcukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 6db tojás
- 2db narancs lereszelt héja
- 1db citrom lereszelt héja
- 30dkg liszt
- 5dkg étkezési keményítő
- 1tk sütőpor
- 2,5dl narancslé
- 3ek citromlé
- vaj / zsír és liszt a formához
Elkészítés
- A puha vajat vágjuk kis kockákra,apránként dolgozzuk bele a vaníliás cukor és a 30dkg cukor keverékébe,majd keverjük simára.Ekkor adjuk a krémhez a tojásokat,valamint a lereszelt narancs és citrom héj felét.A keményítőt,a lisztet és a sütőport keverjük össze,és kanalanként dolgozzuk a vajas masszába.
- A koszorúformát vajazzuk ki,lisztezzük meg,majd oszlassuk el benne a tésztát.Előmelegített sütőben,175 fokon süssük 60 percig.Közben a narancs és citrom levet,valamint a maradék citrom és narancs héjat öntsük egy edénybe.Keverjük össze a megmaradt cukorral,főzzük enyhén sziruposra,és kissé hagyjuk lehűlni.
- Ha a tészta kihűlt a formában szurkáljuk meg / de ne át / egy vastagabb fogpiszkálóval,és locsoljuk meg a szirup felével.Miután ezt beszívta,emeljük ki a tésztát a formából.A másik oldalát is szurkáljuk meg és öntözzük meg a maradék sziruppal.Végül szórjuk meg porcukorral.Elkészítési idő: 80 perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése