2011. október 3., hétfő

Narancsos koszorú / 20 szelet /

Hozzávalók
  • 35dkg vaj
  • 40dkg porcukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 6db tojás
  • 2db narancs lereszelt héja
  • 1db citrom lereszelt héja
  • 30dkg liszt
  • 5dkg étkezési keményítő
  • 1tk sütőpor
  • 2,5dl narancslé
  • 3ek citromlé
  • vaj / zsír és liszt a formához
 Elkészítés
  1. A puha vajat vágjuk kis kockákra,apránként dolgozzuk bele a vaníliás cukor és a 30dkg cukor keverékébe,majd keverjük simára.Ekkor adjuk a krémhez a tojásokat,valamint a lereszelt narancs és citrom héj felét.A keményítőt,a lisztet és a sütőport keverjük össze,és kanalanként dolgozzuk a vajas masszába.
  2. A koszorúformát vajazzuk ki,lisztezzük meg,majd oszlassuk el benne a tésztát.Előmelegített sütőben,175 fokon süssük 60 percig.Közben a narancs és citrom levet,valamint a maradék citrom és narancs héjat öntsük egy edénybe.Keverjük össze a megmaradt cukorral,főzzük enyhén sziruposra,és kissé hagyjuk lehűlni.
  3. Ha a tészta kihűlt a formában szurkáljuk meg / de ne át / egy vastagabb fogpiszkálóval,és locsoljuk meg a szirup felével.Miután ezt beszívta,emeljük ki a tésztát a formából.A másik oldalát is szurkáljuk meg és öntözzük meg a maradék sziruppal.Végül szórjuk meg porcukorral.Elkészítési idő: 80 perc                                                                
  4.                                                        
                                                                           

    Nincsenek megjegyzések: