2011. október 3., hétfő

Tarka bonbon

Csokoládégyár


Hozzávalók (12 db-hoz):

150 g habtejszín
200 g magas kakaótartalmú étcsokoládé
1 teáskanál rum
2-2 evőkanál porcukor, aprított pisztácia, mogyoró és kókuszreszelék


Elkészítése:

1.) Összeáll a krém
Forraljunk fel 150 g tejszínt, aztán vegyük le a tűzről. Egy vékony hegyű késsel metsszünk végig 1 vaníliarudat, majd kaparjuk ki a belsejét, és adjuk a tejszínhez. A csokoládét tördeljük darabokra, forró vízfürdőben olvasszuk meg, aztán öntsük hozzá a vaníliás tejszínt, és  kevergetve az egészet melegítsük addig, amíg sima masszát nem kapunk.

2.) Ízesítsük!
A csokoládémasszát szedjük át egy keverőtálba, ízesítsük a rummal, elektromos habverővel verjük krémesre, majd tegyük be a hűtőszekrénybe, és várjunk, amíg megdermed.

3.) Ügyesen formázzuk!
Vegyük ki az összeállt krémet a hűtőből. A kakaóport, a porcukrot, a kókuszreszeléket, az aprított pisztáciát és a mogyorót szórjuk külön tálakba. A csokimasszából két teáskanál segítségével formázzunk golyókat (vagy ahhoz hasonló falatokat), majd egy másik, tiszta kanál segítségével ízlés szerint forgassuk bele azokat valamelyik bevonatba.

Elkészítési idő: 40 perc + hűtés


Apró trükkök
·    Ha jobban kedveli az édes ízt, olvasszon fel 1/2 evőkanál kristálycukrot is a tejszínben!
·    A rumot bármilyen gyümölcsízű likőrrel, de akár kávéval is helyettesítheti.
Recept forrás:Blikk Nők Konyha

Nincsenek megjegyzések: