Hozzávalók
- 4db egész csirkecomb
- 3db csirkemáj
- 2db zsemle
- 2db tojás
- 1kiskanál reszelt vöröshagyma
- 2ek olaj
- 1ek zsír
- 1cs zöldpetrezselyem
- tej az áztatáshoz
- majoránna
- só,törött bors
Elkészítés
- Már a tisztításnál ügyeljünk arra ,hogy a bőre szét ne szakadjon.A kezünkkel ügyesen a bőr alá nyúlva elválasztjuk a bőrt a combhúsától.A combokat kívül-belül gyengén besózzuk,kevés majoránnával fűszerezzük.
- Töltelék:a zsemléket tejben megáztatjuk,kicsavarjuk,jól szétmorzsoljuk.
- Az olajon megpirítjuk a hagymát,hozzáadjuk a csirke elkapart máját, a zsemlét,a nyers tojást,ízlés szerint sót,borsot,apróra vagdalt zöldpetrezselymet,majoránnát.Adhatunk bele kevés párolt gombát is.
- A tölteléket egyenesen a bőr alá töltjük,majd a nyílást a végén összetűzzük.A töltött csirkecombokat tepsibe helyezzük,forró zsiradékkal leöntjük.Nem túl forró sütőben sütjük.Időközben kevés vizet is önthetünk alá,és zsíros lével sütés közben locsoljuk.Sütési ideje 50 - 60 perc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése