2011. október 4., kedd

Töltött csirkecomb

Hozzávalók
  •  4db egész csirkecomb
  • 3db csirkemáj
  • 2db zsemle
  • 2db tojás 
  • 1kiskanál reszelt vöröshagyma
  • 2ek olaj
  • 1ek zsír
  • 1cs zöldpetrezselyem
  • tej az áztatáshoz
  • majoránna
  •  só,törött bors 
 Elkészítés
  1. Már a tisztításnál ügyeljünk arra ,hogy a bőre szét ne szakadjon.A kezünkkel ügyesen a bőr alá nyúlva elválasztjuk a bőrt a combhúsától.A combokat kívül-belül gyengén besózzuk,kevés majoránnával fűszerezzük. 
  2. Töltelék:a zsemléket tejben megáztatjuk,kicsavarjuk,jól szétmorzsoljuk.
  3. Az olajon megpirítjuk a hagymát,hozzáadjuk a csirke elkapart máját, a zsemlét,a nyers tojást,ízlés szerint sót,borsot,apróra vagdalt zöldpetrezselymet,majoránnát.Adhatunk bele kevés párolt gombát is.
  4. A tölteléket egyenesen a bőr alá töltjük,majd a nyílást a végén összetűzzük.A töltött csirkecombokat tepsibe helyezzük,forró zsiradékkal leöntjük.Nem túl forró sütőben sütjük.Időközben kevés vizet is önthetünk alá,és zsíros lével sütés közben locsoljuk.Sütési ideje 50 - 60 perc.


Nincsenek megjegyzések: