2012. június 11., hétfő

Áfonyás piskótatekercs



A tészta pillanatok alatt elkészíthető, és a legváltozatosabb töltelékekkel gazdagítható. Az áfonyás piskótatekercs pedig szemet gyönyörködtető.


Elkészítés: 50 perc + hűtés, 16 szelethez, egy szelet: 188 kcal
1. Olvasszunk fel 3 dkg étcsokoládét, majd hagyjuk kihűlni. Válasszunk szét 4 db tojást. Keverjünk habosra 6 dkg puha vajat a csokoládéval és a tojások sárgájával. A fehérjét verjük kemény habbá 8 dkg cukorral, és forgassuk a csokoládés masszához. Szitáljunk hozzá 6 dkg lisztet, 1/2 csomag sütőport és 1 ek kakaóport, és keverjük össze. Simítsuk a tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe, és süssük 180 fokon 10 percig. Lisz­tezzünk be egy konyharuhát, borítsuk rá a tésztát, tekerjük fel, majd hagyjuk kihűlni. Távolítsuk el róla a sütőpapírt.
2. A töltelékhez verjünk kemény habbá 2,5 dl tejszínt. Törjünk össze 5 dkg áfonyát, és keverjük össze 20 dkg mascarponéval és 10 dkg porcukorral. Vonjuk be a krémmel a tésztát, szórjuk meg 5 dkg áfonyával, és a konyharuha segítségével tekerjük fel. Tegyük a tekercset egy órára hűtőbe, majd távolítsuk el róla a konyharuhát. Szitáljunk a süteményre 4 ek porcukrot, és szeleteljük fel. Díszítsük tejszínrózsákkal.
Recept forrás:Blikk Nők Konyha



Nincsenek megjegyzések: