Elkészítés
- Tészta:Egy nagyobb keverőtálban elkeverjük a vajat, tojásfehérjét és a sót. Majd hozzákeverjük a cukrot, tejfölt, 2 kiskanál rumot. Végül a liszttel elkevert sütőport hozzáadva a masszát simára keverjük.
- A tésztát 2 részre osztjuk. Az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport és 1 kiskanál rumot vagy aromát a másik felébe 2 kiskanál vanília aromát. A tésztákat további 3 részre vesszük! Tehát 3 barna lapot és 3 fehér lapot készítünk. A tésztákat egyenként 30x40cm tepsi tetejére nyújtsuk!Előmelegített sütőben, 180 °C-on, 6-7 percig sütjük.
- Krém:A tejből, lisztből, cukorral, vaníliás aromával sűrű krémet főzünk! Még a meleg krémbe belekeverjük a vajat és a rumot!
- Két felé vesszük a krémet. Az első felébe belekeverjük a fehér csokoládét, a krém másik felébe pedig a fekete csokoládét!Amikor kihűlt a krém 3 felé vesszük mind a 2 krémet.
- A tészták közé töltjük, ( barna lap -barna krém rá fehér lap -fehér krém megint barna lap-barna krém és fehér lap - fehér krém..stb. ) a tetejére csokimázat teszünk, a hozzávalók összemelegítésével.
- Néhány óra múlva , szeletelhetjük.
2 megjegyzés:
Szia. Érdeklődni szeretnék,hogy a tojás sárgájával mi a helyzet? Arról nem ír a recept,viszont a tésztánál 3 tojásról van szó.A krémbe kell talán bele főzni,vagy csak véletlenül kimaradt a tésztánál? megsütném ezt a sütit,de így félek neki állni.Válaszod előre is köszönöm.
Szia!Ebbe a süteményben egyáltalán nem kell a tojássárgája sem a krémben sem a tésztájába,de ha beleteszed nem kell félned akkor sem fogod elrontani. Még egy jó tanács a krém készítésénél az a legjobb ,ha az alapanyagokat meg felezve külön - külön készíted el az ét és a fehér csoki krémet.Jó sütögetést.
Üdv:Zsumi
Megjegyzés küldése