2013. január 7., hétfő

Fekete - Fehér Csokis Szelet

Hozzávalók
Tészta
  • 900 g liszt
  • 10 g sütőpor
  • 3 tojás + csipetnyi só
  • 300 g porcukor
  • 300 g vaj (vagy margarin)
  • 300 g tejföl
  • 3 kiskanál rum vagy rum aroma
  • 2 kiskanál vanília aroma
  • 2 kanál kakaó
Krém
  • 2,4 l tej
  • 400 g cukor
  • 400 g finomliszt
  • 2 kiskanál vanília aroma
  • 4 kiskanál rum vagy rum aroma
  • 400 g vaj (vagy margarin)
  • 100 g fehér csokoládé
  • 100 g fekete csokoládé + 1 kanál kakaó
Bevonat
  • 200 g fekete csokoládé
  • 1 kiskanál vanília aroma
  • 50 g vaj (vagy margarin )
  • 1 dl tejszín
Elkészítés
  1. Tészta:Egy nagyobb keverőtálban elkeverjük a vajat, tojásfehérjét és a sót. Majd hozzákeverjük a cukrot, tejfölt, 2 kiskanál rumot. Végül a liszttel elkevert sütőport hozzáadva a masszát simára keverjük.
  2. A tésztát 2 részre osztjuk. Az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport és 1 kiskanál rumot  vagy aromát a másik felébe 2 kiskanál vanília aromát. A tésztákat további 3 részre vesszük! Tehát 3 barna lapot és 3 fehér lapot készítünk. A tésztákat egyenként 30x40cm tepsi tetejére nyújtsuk!Előmelegített sütőben, 180 °C-on, 6-7 percig sütjük.
  3. Krém:A tejből, lisztből, cukorral, vaníliás aromával sűrű krémet főzünk! Még a meleg krémbe belekeverjük a vajat és a rumot!
  4. Két felé vesszük a krémet. Az első felébe belekeverjük a fehér csokoládét, a krém másik felébe pedig a fekete csokoládét!Amikor kihűlt a krém 3 felé vesszük mind a 2 krémet.
  5. A tészták közé töltjük, (  barna lap -barna krém rá fehér lap -fehér krém megint barna lap-barna krém és fehér lap - fehér krém..stb. ) a tetejére csokimázat teszünk, a hozzávalók összemelegítésével.
  6. Néhány óra múlva , szeletelhetjük.









































2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia. Érdeklődni szeretnék,hogy a tojás sárgájával mi a helyzet? Arról nem ír a recept,viszont a tésztánál 3 tojásról van szó.A krémbe kell talán bele főzni,vagy csak véletlenül kimaradt a tésztánál? megsütném ezt a sütit,de így félek neki állni.Válaszod előre is köszönöm.

zsumi írta...

Szia!Ebbe a süteményben egyáltalán nem kell a tojássárgája sem a krémben sem a tésztájába,de ha beleteszed nem kell félned akkor sem fogod elrontani. Még egy jó tanács a krém készítésénél az a legjobb ,ha az alapanyagokat meg felezve külön - külön készíted el az ét és a fehér csoki krémet.Jó sütögetést.
Üdv:Zsumi