Csirkemell őzgerincformában sütve / Andi konyhájából /
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell
- 20 dkg bacon szalonna
- 15 dkg reszelt sajt
- só, bors
- petrezselyem ízlés szerint
- 4 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál liszt
- 2 tojás
Elkészítés :
- A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit.
- 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához.( Ha a húst előre besóztuk, és hagytuk állni is akkor a masszába már ne tegyünk túl sok sót )
- Az
őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük
szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát
kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a
tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.
- Előmelegített
sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros
tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a
sütőbe. Amikor megsült kifordítottam a formából a sütőpapíros tepsire és
addig pirítottam míg a szalonna nem kapott egy kis színt.
Az őzgerincforma mérete : 32 cm hosszúságú és 11 cm széles.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése