2013. január 15., kedd

Csirkemell őzgerincformában sütve / Andi konyhájából /




Hozzávalók:  
  • 80 dkg csirkemell
  • 20 dkg bacon szalonna
  • 15  dkg reszelt sajt
  •  só, bors
  • petrezselyem ízlés szerint
  • 4 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 tojás
Elkészítés :
  1. A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit.
  2. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg  reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához.( Ha a húst előre besóztuk, és hagytuk állni is akkor a masszába már ne tegyünk túl sok sót )
  3. Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat,  kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.
  4. Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült kifordítottam a formából a sütőpapíros tepsire és addig pirítottam míg a szalonna nem kapott egy kis színt.
Az őzgerincforma mérete : 32 cm hosszúságú és 11 cm széles. 

Nincsenek megjegyzések: