2013. január 7., hétfő

Fűszeres - Sajtos rudak

Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt, 
  • 30 dkg margarin, 
  • 1 tojás, 
  • 2 tojás sárgája, 
  • só (kb 3-4 teáskanál), 
  • pici cukor, 
  • 5 dkg élesztő, 
  • 3 dl tejföl,
  • 15 dkg reszelt sajt.  
  • 1 kévés kanál  őrölt fekete bors
  • 1 kávés kanál pirospaprika
Elkészítés
  1. A tejfölbe pici cukrot teszünk, belemorzsoljuk az élesztőt, párszor megkeverjük és félre tesszük.
  2. .A lisztet a  sóval,a pirospaprikával,és a borssal összeforgatjuk,majd a rámával elmorzsoljuk.Ezután az élesztős tejföllel,egy egész tojással,és kettőnek a sárgájával közepesen kemény tésztát gyúrunk belőle.Letakarva  hűtőszekrénybe tesszük 2-3 órára.
  3. Ezután meglisztezett gyúródeszkára borítjuk,majd 0,8 cm vastagságúra,kb.40 x 35 cm-es téglalapra nyújtjuk.A félretett tojásfehérjével lekenjük,reszelt sajttal behintjük.Derelye vágóval ujjnyi széles csíkokra felvágjuk.
  4. Előmelegített sütőben,közepes lánggal ( 180c légkeveréses sütőben 165c )kb. 20 percig sütjük.
       A begyúrt tésztát le lehet fagyasztani,így bármikor frissen süthetjük.

Nincsenek megjegyzések: