Hozzávalók:
- 60 dkg liszt,
- 30 dkg margarin,
- 1 tojás,
- 2 tojás sárgája,
- só (kb 3-4 teáskanál),
- pici cukor,
- 5 dkg élesztő,
- 3 dl tejföl,
- 15 dkg reszelt sajt.
- 1 kévés kanál őrölt fekete bors
- 1 kávés kanál pirospaprika
- A tejfölbe pici cukrot teszünk, belemorzsoljuk az élesztőt, párszor megkeverjük és félre tesszük.
- .A lisztet a sóval,a pirospaprikával,és a borssal összeforgatjuk,majd a rámával elmorzsoljuk.Ezután az élesztős tejföllel,egy egész tojással,és kettőnek a sárgájával közepesen kemény tésztát gyúrunk belőle.Letakarva hűtőszekrénybe tesszük 2-3 órára.
- Ezután meglisztezett gyúródeszkára borítjuk,majd 0,8 cm vastagságúra,kb.40 x 35 cm-es téglalapra nyújtjuk.A félretett tojásfehérjével lekenjük,reszelt sajttal behintjük.Derelye vágóval ujjnyi széles csíkokra felvágjuk.
- Előmelegített sütőben,közepes lánggal ( 180c légkeveréses sütőben 165c )kb. 20 percig sütjük.
A begyúrt tésztát le lehet fagyasztani,így bármikor frissen süthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése