Hozzávalók
Tészta:
Tészta:
- 3 db tojás
- 5 evőkanál forró víz
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- 1 tasak vaníliás cukor
- 5 dkg étkezési keményítő
- 1 teáskanál sütőpor
Töltelék:
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1 db citrom
- 25 dkg áttört túró
- 10 dkg vaj
- 2 tasak vaníliás cukor
Tetejére:
- 25 dkg magozott meggy
Elkészítés:
- Tészta:A tojást vízzel robotgép segítségével habosra keverjük.A cukrot elvegyítjük a vaníliás cukorral,és a tojásba keverjük.A lisztben elkeverjük a keményítőt és a sütőport,majd a óvatosan tojáskrémbe szitáljuk.A tésztát egy kivajazott és sütőpapírral kibélelt tepsibe ( 25 X 30 cm ) öntjük.
- Süssük 200 fokra előmelegített sütőben tű próbáig.Sütés után a piskótalapot a sütőpapír segítségével megemeljük,és egy tálcára kiborítjuk,majd a sütőpapírt eltávolítjuk.A piskótát hagyjuk kihűlni.
- Krém:a pudingport a tejjel cukorral simára keverjük és tűzön kavargatva sűrűre főzzük.még melegen bele reszeljük a citrom héjat.ha kihűlt simára keverjük a citrom levével,az áttört túróval és a vajjal.
- Ezt a krémet kenjük a piskóta tetejére,majd magozott meggyel díszítjük és legalább félórát hűtőbe tesszük.Tálalás elött szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése