2014. február 6., csütörtök

Túrós - meggyes szelet


 Hozzávalók
Tészta:
  • 3 db tojás
  • 5 evőkanál forró víz
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 1 teáskanál sütőpor
Töltelék:
  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 db citrom
  • 25 dkg áttört túró
  • 10 dkg vaj
  • 2 tasak vaníliás cukor
Tetejére:
  • 25 dkg magozott meggy
Elkészítés:
  1. Tészta:A tojást vízzel robotgép segítségével habosra keverjük.A cukrot elvegyítjük a vaníliás cukorral,és a tojásba keverjük.A lisztben elkeverjük a keményítőt és a sütőport,majd a óvatosan tojáskrémbe szitáljuk.A tésztát egy kivajazott és sütőpapírral kibélelt tepsibe ( 25 X 30 cm ) öntjük.
  2. Süssük 200 fokra előmelegített sütőben tű próbáig.Sütés után a piskótalapot  a sütőpapír segítségével megemeljük,és egy tálcára kiborítjuk,majd a sütőpapírt eltávolítjuk.A piskótát hagyjuk kihűlni.
  3. Krém:a pudingport a tejjel cukorral simára keverjük és tűzön kavargatva sűrűre főzzük.még melegen bele reszeljük a citrom héjat.ha kihűlt simára keverjük a citrom levével,az áttört túróval és a vajjal.
  4. Ezt a krémet kenjük a piskóta tetejére,majd magozott meggyel díszítjük és legalább félórát hűtőbe tesszük.Tálalás elött szeleteljük.

 

Nincsenek megjegyzések: