2014. február 6., csütörtök

"Nem lehet abbahagyni"csirke


Hozzávalók:
  • 1,5 - 2 kg csirkecomb
  • 8 dkg liszt
  • 2 púpozott teáskanál só
  • 1 púpozott teáskanál pirospaprika
  • 1 -1 mokkáskanál majoránna és őrölt fekete bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 4 evőkanál étolaj
  • 1 dkg vaj
  • késhegynyi őrölt köménymag
Elkészítés:
  1. Megmossuk és megtisztítjuk a csirkecombokat.A lisztet a fűszerekkel és a tisztított apróra vágott fokhagymával összekeverjük.
  2. A csirkecombokat egyenként  megmártjuk  a fűszeres lisztben.Kivajazott tepsibe egymás mellé rendezzük a lisztes húsokat,a maradék lisztet pedig egyenesen a tetejére szórjuk.
  3. Rákarikázzuk a vöröshagymát,rászórjuk a reszelt sajtot és az olajjal elkevert tejföllel lelocsoljuk.
  4. A tepsire alufóliát borítunk és előmelegített,forró sütőben közepes lángon 50 percig sütjük,majd a tetejét kicsit megpirítjuk.
  5. Burgonyapüré,sült burgonya,párolt rizs és vajas zöldség egyfomán illik mellé.

 

Nincsenek megjegyzések: