- 1,5 - 2 kg csirkecomb
- 8 dkg liszt
- 2 púpozott teáskanál só
- 1 púpozott teáskanál pirospaprika
- 1 -1 mokkáskanál majoránna és őrölt fekete bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 4 evőkanál étolaj
- 1 dkg vaj
- késhegynyi őrölt köménymag
Elkészítés:
- Megmossuk és megtisztítjuk a csirkecombokat.A lisztet a fűszerekkel és a tisztított apróra vágott fokhagymával összekeverjük.
- A csirkecombokat egyenként megmártjuk a fűszeres lisztben.Kivajazott tepsibe egymás mellé rendezzük a lisztes húsokat,a maradék lisztet pedig egyenesen a tetejére szórjuk.
- Rákarikázzuk a vöröshagymát,rászórjuk a reszelt sajtot és az olajjal elkevert tejföllel lelocsoljuk.
- A tepsire alufóliát borítunk és előmelegített,forró sütőben közepes lángon 50 percig sütjük,majd a tetejét kicsit megpirítjuk.
- Burgonyapüré,sült burgonya,párolt rizs és vajas zöldség egyfomán illik mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése