Hozzávalók
Töltelék
- 20 dkg cukor
- másfél kg alma
- 5 dkg dióbél (pörkölve)
- 5 dkg morzsa
- ízlés szerint fahéj
- annyi langyos gyengén sós víz, amennyit a liszt felvesz, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk
- 2 kávéskanálnyi ecet
- 1 tojás
- 1 ek vaj vagy zsír
- 50 dkg liszt
Elkészítés
- A tésztát hólyagosra kidolgozzuk, cipókat formálunk belőle és lisztezett ruhára tesszük, tetejét olvasztott Ramával, vagy olajjal megkenjük, hogy ne repedezzen, majd egy langyos lábassal letakarjuk. 10-15 percig pihenni hagyjuk.
- Ezután lisztezett abroszon kinyújtjuk, majd szikkasztjuk.
- A megtisztított almát egészen vékony szeletekre vágjuk,vagy lereszeljük. A cukrot a dióval, mazsolával (elhagyható ) és a fahéjjal összekeverjük. A Ramával előre kikent és megszikkadt rétestésztát megszórjuk vele. A tészta fele részén az almaszeleteket elterítjük, majd az abrosz segítségével nem túl szorosan feltekerjük. Ramával kikent tepsibe tesszük, tetejét olvasztott vajjal megkenjük, majd jó meleg sütőben pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése