2014. január 13., hétfő

Almás rétes



Hozzávalók
Töltelék
  • 20 dkg cukor
  • másfél kg alma
  • 5 dkg dióbél (pörkölve)
  • 5 dkg morzsa
  • ízlés szerint fahéj
Rétestészta
  • annyi langyos gyengén sós víz, amennyit a liszt felvesz, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk
  • 2 kávéskanálnyi ecet
  • 1 tojás
  • 1 ek vaj  vagy zsír
  • 50 dkg liszt

Elkészítés

  1. A tésztát hólyagosra kidolgozzuk, cipókat formálunk belőle és lisztezett ruhára tesszük, tetejét olvasztott Ramával, vagy olajjal megkenjük, hogy ne repedezzen, majd egy langyos lábassal letakarjuk. 10-15 percig pihenni hagyjuk.
  2. Ezután lisztezett abroszon kinyújtjuk, majd szikkasztjuk.
  3. A megtisztított almát egészen vékony szeletekre vágjuk,vagy lereszeljük. A cukrot a dióval, mazsolával (elhagyható ) és a fahéjjal összekeverjük. A Ramával előre kikent és megszikkadt rétestésztát megszórjuk vele. A tészta fele részén az almaszeleteket elterítjük, majd az abrosz segítségével nem túl szorosan feltekerjük. Ramával kikent tepsibe tesszük, tetejét olvasztott vajjal megkenjük, majd jó meleg sütőben pirosra sütjük.
 

Nincsenek megjegyzések: