2014. január 13., hétfő

Angol szelet




Hozzávalók:
Tészta:
  • 4 ek tej
  • 1dkg szalalkáli
  • 6db tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 30 dkg liszt
  • 1 ek kakaópor
  • 1db bonbonmeggy aroma
  • 1db zöld keserű mandula aroma
Krém:
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 7 dl tej
  • 7 ek liszt
Máz:
  • 20 dkg porcukor
  • 2 ek kakaópor
  • 4 ek forró víz
  • 5 dkg margarin
Elkészítés
  1. Tészta:A tejben a szalalkálit feloldjuk.A tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját a porcukorral habosra keverjük,majd hozzáadjuk a ráma margarint,és a feloldott szalalkálit.Jól elkeverjük.Végül a lisztet és a tojások keményre vert habját tesszük bele.A kész masszát  3  felé vesszük.Az elsőbe 1 evőkanál kakaóport teszünk,a másodikhoz 1db zöld keserű mandula aromát,a harmadikhoz 1db bonbonmeggy aromát keverünk.Lapokban sütjük.
  2. Krém:A margarint a porcukorral habosra keverjük.A  tejben a  lisztet sűrű péppé főzzük,ha kihűlt a kikavart  margarinos krémhez keverjük.
  3. Alulra tesszük a barna lapot.Megkenjük krémmel,ráborítjuk a zöld lapot szintén megkenjük krémmel és ráborítjuk a rózsaszín lapot.
  4. Máz:A porcukrot  a kakaóporral összekeverjük.4 evőkanál forró vizet öntünk rá,végül a margarint is hozzáadjuk.A tésztát bevonjuk a mázzal.Másnap szeleteljük.



 

Nincsenek megjegyzések: