Tészta:
- 4 ek tej
- 1dkg szalalkáli
- 6db tojás
- 30 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 30 dkg liszt
- 1 ek kakaópor
- 1db bonbonmeggy aroma
- 1db zöld keserű mandula aroma
Krém:
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 7 dl tej
- 7 ek liszt
Máz:
- 20 dkg porcukor
- 2 ek kakaópor
- 4 ek forró víz
- 5 dkg margarin
Elkészítés
- Tészta:A tejben a szalalkálit feloldjuk.A tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját a porcukorral habosra keverjük,majd hozzáadjuk a ráma margarint,és a feloldott szalalkálit.Jól elkeverjük.Végül a lisztet és a tojások keményre vert habját tesszük bele.A kész masszát 3 felé vesszük.Az elsőbe 1 evőkanál kakaóport teszünk,a másodikhoz 1db zöld keserű mandula aromát,a harmadikhoz 1db bonbonmeggy aromát keverünk.Lapokban sütjük.
- Krém:A margarint a porcukorral habosra keverjük.A tejben a lisztet sűrű péppé főzzük,ha kihűlt a kikavart margarinos krémhez keverjük.
- Alulra tesszük a barna lapot.Megkenjük krémmel,ráborítjuk a zöld lapot szintén megkenjük krémmel és ráborítjuk a rózsaszín lapot.
- Máz:A porcukrot a kakaóporral összekeverjük.4 evőkanál forró vizet öntünk rá,végül a margarint is hozzáadjuk.A tésztát bevonjuk a mázzal.Másnap szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése