- 22 dkg porcukor
- csipetnyi só
- 1 evőkanál rum
- 32 dkg liszt
- 8 dkg finomra darált mandula
- 2 db tojás
- 1teáskanál mandulaízű sütőaroma
- 5 dkg vaj
Töltelékhez:
- 10 dkg földimogyoró
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
- A tésztához valókat összegyúrjuk,és fóliába csomagolva,hűvös helyen legalább fél órán át pihentetjük.Ezután lisztezett deszkán 2 - 3 mm vastagra nyújtjuk és kis fenyőformákat szúrunk ki belőle.
- A fenyőket sütőpapírral borított tepsire fektetjük,és előmelegített sütőben 180 fokon 5 - 6 perc alatt világosra sütjük.
-
A töltelékhez a földimogyorót finomra daráljuk,majd mézzel meg a
kakaóporral simára keverjük.A mogyorókrémmel 2 - 2 fenyőkekszet
összeragasztunk.Kedvünk és időnk szerint cukormázzal is
díszíthetjük,vagy porcukorral meghinthetjük./ Földimogyoró helyett diót
vagy mandulát is használhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése