2014. január 13., hétfő

Havas fenyők




Hozzávalók:
  • 22 dkg porcukor
  • csipetnyi só
  • 1 evőkanál rum
  • 32 dkg liszt
  • 8 dkg finomra darált mandula
  • 2 db tojás
  • 1teáskanál mandulaízű sütőaroma
  • 5 dkg vaj                
Töltelékhez:
  • 10 dkg földimogyoró
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
  1. A tésztához valókat összegyúrjuk,és fóliába csomagolva,hűvös helyen legalább fél órán át pihentetjük.Ezután lisztezett deszkán 2 - 3 mm vastagra nyújtjuk és kis fenyőformákat szúrunk ki belőle.
  2. A fenyőket sütőpapírral borított tepsire fektetjük,és előmelegített sütőben 180 fokon 5 - 6 perc alatt világosra sütjük.
  3. A töltelékhez a földimogyorót finomra daráljuk,majd mézzel meg a kakaóporral simára keverjük.A mogyorókrémmel 2 - 2 fenyőkekszet összeragasztunk.Kedvünk és időnk szerint cukormázzal is díszíthetjük,vagy porcukorral meghinthetjük./ Földimogyoró helyett diót vagy mandulát is használhatunk.                 


 

Nincsenek megjegyzések: