- 20 dkg ráma
- 40 dkg liszt
- 2 db tojás
- 3 evőkanál tejfől
- 2 teáskanál só
Tetejére
- köménymag
- sajt
- szezámmag
- lenmag
Elkészítés
- A lisztben a rámát elmorzsoljuk,majd hozzáadjuk a tejfölt,1 db tojást,és a sót.Jól eldolgozzuk,összegyúrjuk.A tésztából cipót formálunk, és 2 órára hűtőbe tesszük.
- Majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk.A tetejét felvert tojással kétszer megkenjük, majd megszórjuk magvakkal,vagy sajttal.
- Éles késsel,vagy derelye vágóval ujjnyi széles és kb. 10 cm hosszú csíkokat vágunk.Zsírpapírral bélelt tepsibe helyezzük,és előmelegített sütőbe sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése