2014. január 13., hétfő

Sósrudak





Hozzávalók:

  • 20 dkg ráma
  • 40 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál tejfől
  • 2 teáskanál só
Tetejére
  • köménymag
  • sajt
  • szezámmag
  • lenmag
Elkészítés
  1. A lisztben a rámát elmorzsoljuk,majd hozzáadjuk a tejfölt,1 db tojást,és a sót.Jól eldolgozzuk,összegyúrjuk.A tésztából cipót formálunk, és 2 órára hűtőbe tesszük.
  2. Majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk.A tetejét felvert tojással kétszer megkenjük, majd megszórjuk magvakkal,vagy sajttal.
  3. Éles késsel,vagy derelye vágóval ujjnyi széles és kb. 10 cm hosszú csíkokat vágunk.Zsírpapírral bélelt tepsibe helyezzük,és előmelegített sütőbe sütjük.



Nincsenek megjegyzések: