Hozzávalók:
- 45 dkg kimagozott meggy - lehet befőtt is
- 25 dkg túró
- 10 dkg vaj
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 6 evőkanál cukor
- kevés őrölt szerecsendió
- 8 nagy réteslap
- 3 tojássárgája
- 1 citrom reszelt héja
- Egy evőkanál puha vajat keverjük el a cukorral és a tojássárgájával, amíg habos nem lesz.
- Tegyük bele a citromhéjat, a szerecsendiót és a túrót, majd rakjuk félre.
- A maradék vajat olvasszuk fel.
- Az egyik réteslapot helyezzük egy konyharuhára, és bőségesen ecseteljük be az olvasztott vajjal.
- Rátesszük a második lapot, és ezt is vajazzuk be.
- Addig folytatjuk, amíg minden réteslapot rárétegeztünk és megvajaztunk, meghagyva egy kevés olvasztott vajat.
- A tetejét szórjuk meg zsemlemorzsával, egy öt centis csíkot hagyva körben a széleken. A túrós keveréket terítsük a tésztára, majd szórjuk rá a meggyet.
- Hajtogassuk fel a réteslapok peremét, majd a konyharuha segítségével óvatosan tekerjük fel.
- A rétest helyezzük kivajazott tepsire, kenjük meg a maradék vajjal, és süssük 35-40 percig, amíg a rétes ropogósra nem pirul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése