2014. január 13., hétfő

Flamingó szelet




Hozzávalók
Tészta:
  • 30dkg liszt
  • 4 ek porcukor
  • 1 ek zsír
  • 1 db tojás
  • 1 dkg szalalkáli
  • 1 db császárkörte aroma
  • 1 - 2 dl tej
Krém:
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 6 dl tej
  • 6 ek liszt
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 teáskanál rum aroma
Elkészítés
  1. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk,és 3 lapot sütünk  belőle.
  2. A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral,vaníliás cukorral és a rum aromával.A tejből liszttel sűrű pépet főzünk és,ha kihűlt a margarinos krémhez keverjük.
  3. A tésztalapokat megkenjük a krémmel.A tetejét megszórjuk porcukorral,vagy csokimázzal vonjuk be.
  4. Másnapra szépen megpuhul és jól szeletelhető.

 

Nincsenek megjegyzések: