2015. november 23., hétfő

Kókuszos karika


Hozzávalók
Tészta:
  • 30 dkg liszt
  • 12 dkg ráma
  • csipet só
  • 2 dkg élesztő 
  • kevés tej
  • 1 kávéskanál cukor
Töltelék:


  • 3 db tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg kókuszreszelék
Elkészítés
  1. A lisztet elmorzsoljuk a rámával,a közepébe mélyedést csinálunk,beletesszük a csipet sót.A cukros,langyos tejben megkelt élesztővel foszlós tészta keménységűre gyúrjuk a masszát ( se lágy se kemény ne legyen ),jól kidolgozzuk,és 2 egyforma,hosszúkás cipót formálunk.Mindkét cipót téglalap alakúra nyújtjuk.Húsz percig pihentetjük.
  2. A töltelékhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük,apránként belekeverjük a porcukrot és a kókuszreszeléket.Kétfelé osztjuk a tölteléket,az egyik felét az egyik kinyújtott tésztára kenjük a másik felét a a másik kinyújtott tésztára kenjük,egyenletesen,és feltekerjük.
  3. Éles késsel keskeny szeleteket vágunk belőle,zsírpapírral bélelt tepsibe tesszük lapjával,és meleg sütőben megsütjük.
Elkészítési idő: 60 perc
Mennyiség: 4 fő
Költség: kb. 600 Ft

Nincsenek megjegyzések: