Hozzávalók
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 12 dkg ráma
- csipet só
- 2 dkg élesztő
- kevés tej
- 1 kávéskanál cukor
Töltelék:
- 3 db tojásfehérje
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg kókuszreszelék
Elkészítés
- A lisztet elmorzsoljuk a rámával,a közepébe mélyedést csinálunk,beletesszük a csipet sót.A cukros,langyos tejben megkelt élesztővel foszlós tészta keménységűre gyúrjuk a masszát ( se lágy se kemény ne legyen ),jól kidolgozzuk,és 2 egyforma,hosszúkás cipót formálunk.Mindkét cipót téglalap alakúra nyújtjuk.Húsz percig pihentetjük.
- A töltelékhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük,apránként belekeverjük a porcukrot és a kókuszreszeléket.Kétfelé osztjuk a tölteléket,az egyik felét az egyik kinyújtott tésztára kenjük a másik felét a a másik kinyújtott tésztára kenjük,egyenletesen,és feltekerjük.
- Éles késsel keskeny szeleteket vágunk belőle,zsírpapírral bélelt tepsibe tesszük lapjával,és meleg sütőben megsütjük.
Elkészítési idő: 60 perc
Mennyiség: 4 fő
Költség: kb. 600 Ft
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése