Hozzávalók
- cékla
- torma ízlés szerint
Felöntőlé
- 1 l víz
- 1,5 dl 10% -os ecet
- 1 dkg só
- 10 dkg cukor
- köménymag
- tartósítószer
Elkészítés
- A céklát megmossuk és héjában megfőzzük.általában 50 - 60 perc alatt megfő 2 közepes nagyságú cékla.Ha,túl nagyok a céklák,vágjuk négybe,úgy főzzük meg.Ha, a villa könnyedén belemegy a zöldségbe,vegyük le a tűzről,hagyjuk kihűlni,hámozzuk meg és vágjuk fel vékony karikákra.
- A tormát megmossuk megtisztítjuk és reszeljük.A céklához keverjük és üvegekbe rakjuk.
- felöntőlevet készítünk és felforraljuk.A lehűtött levet a céklára öntjük és az üvegeket lezárjuk.Gőzölő fazékba állítva 20 percig gőzöljük,és abban hagyjuk kihűlni.
Elkészítési idő: 120 perc
Mennyiség: 4 - 6 Fő
Költség: Kb. 800 ft
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése