- 2,5 kg alma
- 25 - 30 dkg cukor
- 2,5 - 3 l víz
- 1 teáskanál citromsav
Elkészítés
- Az almát hámozzuk, magházától megfosztjuk, feldaraboljuk. Lábosba tesszük, kevés vizet öntünk alá, és addig főzzük, míg meg nem puhul. Akkor botmixerrel péppé zúzzuk, majd fokozatosan adagolva felöntjük vízzel.
- Egyszerre kevesebbet öntsünk bele, hogy igény szerinti sűrűségű legyen a lé; mi hígabban kedveljük. Utólag hígítva kevésbé lesz kellemes íze, akkor valamennyivel édesebbre kell hagyni. Beleszórunk 25 dkg cukrot, és felforraljuk. Megkóstoljuk, és ha szükséges, még édesítjük.
- A citromsavval együtt még 1-2 percig forraljuk, majd alaposan kimosott üvegekbe szedjük, és lezárjuk.Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése