Hozzávalók:
Tészta:
- 80 g vaj
- 150 g cukor
- 1 db tojás
- ¼ teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál kakaó
- 170 g liszt
Krém:
- 250 g túró
- 70 g cukor
- 100 g tejföl
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- 1 csomag vanília
Elkészítés:
- Robotgéppel keverjük össze a vajat a cukorral, adjuk hozzá a tojást és a szódabikarbónát is.
- Részletekben keverjük hozzá a liszttel előzetesen összekevert kakaót. Addig gyúrjuk, amíg már nem ragad a kezünkhöz.Az ¼-ét tegyük félre.
- A többi tésztával béleljünk ki egy 20 cm-es kerek tortaformát, az oldalán a tészta 3-3,5 cm magasságig legyen.Tegyük 20 percre a hűtőszekrénybe.
- A töltelékhez a tejfölben keverjük el a cukrot, a vaníliát és a keményítőt, forgassuk össze a túróval.
- A félretett tésztából formáljunk golyókat és finoman nyomkodjuk bele a túró krémbe.Előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben süssük 40-50 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése