2015. október 31., szombat

Alföldi rántottszelet





Hozzávalók
  • 80 - 85 dkg darált sertéshús
  • 25 dkg reszelt sajt
  • ízlés szerint só,őrölt fekete bors
Panírhoz
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
Elkészítés
  1. A darált húst a reszelt sajttal jól összedolgozzuk,összegyúrjuk,majd sózzuk (számoljunk azzal, hogy a sajt már eleve sós), borsozzuk. 
  2. 10 dkg - os gombócokat formálunk a masszából ellapogatjuk, és a hagyományos módon bepanírozzuk (liszt-tojás-zsemlemorzsa).
  3. Felhevített olajban ugyan úgy mint a rendes rántott húst kisütjük. Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk.
  4. Bármilyen köretet adhatunk hozzá.
Elkészítési idő: 60 perc
Mennyiség: 4 fő
Költség: kb.1500 Ft

Nincsenek megjegyzések: