Hozzávalók
- 80 - 85 dkg darált sertéshús
- 25 dkg reszelt sajt
- ízlés szerint só,őrölt fekete bors
Panírhoz
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
Elkészítés
- A darált húst a reszelt sajttal jól összedolgozzuk,összegyúrjuk,majd sózzuk (számoljunk azzal, hogy a sajt már eleve sós), borsozzuk.
- 10 dkg - os gombócokat formálunk a masszából ellapogatjuk, és a hagyományos módon bepanírozzuk (liszt-tojás-zsemlemorzsa).
- Felhevített olajban ugyan úgy mint a rendes rántott húst kisütjük. Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk.
- Bármilyen köretet adhatunk hozzá.
Elkészítési idő: 60 perc
Mennyiség: 4 fő
Költség: kb.1500 Ft
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése